Oxigenarea

 images (73)

Aerul, agent terapeutic!

 

Inspirati intotdeauna pe nas, deoarece fosele nazale actioneaza precum un filtru natural. In plus, aerul inspirat se aduce la aceeasi temperatura cu corpul.

Trageti aer pana cand umpleti plamanii si expirati lent, gradual, pana cand simtiti cum se golesc plamanii. Este fundamental sa mentineti o postura corecta a corpului: coloana vertebrala dreapta, care sa sprijine structura corporala in zona rinichilor.

Plamani sanatosi, prin practica respiratiei abdominale

Conform teoriei si practicilor medicale traditionale chinezesti, plamanii reprezinta, in interiorul nostru, elementul metal, au ca organ de simt nasul, anotimpul reprezentativ fiind toamna; ca emotii negative au tristetea si supararea, iar ca emotii pozitive, curajul si corectitudinea.

Culoarea elementului metal, deci si a plamanilor, este albul.

Din punct de vedere energetic, ei fac pereche cu intestinul gros, plamanii fiind considerati organe pline – yang, iar intestinul gros organ gol – yin.  Pentru inceput, nu trebuie decat sa constientizam acest lucru, apoi sa incepem practica respiratiei abdominale.

Ciclul lui Krebs (sau ciclul respirator)

Orice activitate pe care o desfasori, incepand cu respiratul, continuand cu dansul si gandirea depinde de furnizarea energiei la nivel celular. Pentru a te asigura ca ai suficienta energie disponibila, celulele organismului tau contin propriile lor mici centrale de producere a energiei denumite mitocondrii.

Printr-o serie de procese chimice cunoscute ca ciclul Krebs, mitocondriile creaza energie depozitata sub forma de ATP. Corpul tau se alimenteaza apoi cu energie din depozitele ATP, zi si noapte, conform nevoilor tale.

Pentru a ma contacta da click AICI si foloseste formularul de contact.

 

day112 psihosports