Alimentatia

 

 

Hrana pentru psihic

Educatia primita, cunostintele teoretice si experientele practice reprezinta materia prima cu care se hraneste creierul nostru.

calitatea gandurilor=calitatea vietii

Gandurile sunt cauza, iar actiunile sunt efectul gandurilor. Gandurile sunt realitatea interioara, actiunile sunt realitatea exterioara. Pentru a ne schimba lumea exterioara trebuie sa ne schimbam lumea interioara. Calitatea gandurilor noastre determina calitatea vietii noastre.

 

 Hrana pentru fizic

pentru ameliorarea performantelor mentale:

  • glucoza: creierul consuma, de unul singur, 20% din cantitatea de glucoza pe care ne-o furnizeaza hrana; asa ca alimentatia zilnica trebuie sa contina cereale integrale, fructe si legume – surse excelente de zaharuri

  • proteine: sunt esentiale pentru fabricarea neurotransmitatorilor din creier si pentru optimizarea performantelor mentaletape-403593__180

  • lipide (grasimi): grasimile bune, cum sunt acizii omega 3, se gasesc in anumite specii de peste – somon, ton, pastrav etc. In lipsa acestor nutrienti, se insinueaza depresia, pierderile de memorie, apar cazurile de IQ scazut si alte tulburari mentale

  • vitamine si minerale: sunt, de asemenea, esentiale pentru dezvoltarea si buna functionare a creierului; vitaminele din complexul B joaca un rol fundamental in producerea energiei cerebrale; motive mai mult decat suficiente pentru a consuma fructe, carne, oua, legume cu frunze verzi etc.

  • apa este, si ea, esentiala pentru hidratarea creierului; recomandarea generala este sa consumam 1-2 litri pe zi

  • oxigenarea – alta conditie sine qua non pentru intretinerea facultatilor mentale; creierul nostru utilizeaza circa 25% din volumul de oxigen total din corp; facand exercitii fizice in mod regulat si mancand des, cantitati mici de alimente, favorizam absorbtia oxigenului in creier.

Punand in practica aceste recomandari, ne fortificam spiritul – conditie prima a reusitei in orice domeniu al vietii. Garanteaza Melki Rish, extrase dinLa Magie De L’Esprit Créatif”.